\require{AMSmath} Formules voor de oppervlakte van vierhoeken Hoe bereken je de oppervlakte van een vierhoek? ignas Iets anders - zaterdag 1 juni 2002 Antwoord vierkantO=zijde2rechthoekO=lengte · breedteparallellogramO=basis · hoogtetrapeziumO=½·(z1 + z2)·hoogte(z1 en z2 zijn de evenwijdige zijden)In het algemeen bepaal je de oppervlakte door de figuur in driehoeken op te splitsen. Zie Omtrek en oppervlakte MBL zaterdag 1 juni 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de oppervlakte van een vierhoek? ignas Iets anders - zaterdag 1 juni 2002
ignas Iets anders - zaterdag 1 juni 2002
vierkantO=zijde2rechthoekO=lengte · breedteparallellogramO=basis · hoogtetrapeziumO=½·(z1 + z2)·hoogte(z1 en z2 zijn de evenwijdige zijden)In het algemeen bepaal je de oppervlakte door de figuur in driehoeken op te splitsen. Zie Omtrek en oppervlakte MBL zaterdag 1 juni 2002
In het algemeen bepaal je de oppervlakte door de figuur in driehoeken op te splitsen.
Zie Omtrek en oppervlakte
MBL zaterdag 1 juni 2002
©2001-2024 WisFaq