Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De kans in vakantieplaats Tatra

De kans in vakantieplaats Tatra op mooi weer is 0,7 en de kans op slecht weer is 0,3. Wanneer hij 6 achtereenvolgende jaren naar Tatra gaat, hoe groot is de kans dat hij:
1. twee vakanties slecht weer heeft?
2. ten minste vier vakanties goed weer heeft?

Michel
Student hbo - donderdag 3 maart 2005

Antwoord

Dat lijkt me nu typisch een binomiaal kansprobleem dat je met de binomiale verdeling prima kan oplossen.

1.
X:aantal jaren slecht weer
p=0,3
n=6
Gevraagd: P(X=2)


2.
X:aantal jaren goed weer
p=0,7
n=6
Gevraagd: P(X4)=1-P(X3)

WvR
donderdag 3 maart 2005

©2001-2024 WisFaq