Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekening liftbelasting

Hallo, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen metr de volgende opgave. Ik kom er namelijk niet uit.

Van de medewerkers van een zeker bedrijf is het gewicht van iedere medewerker een element van de normaal verdeelde stochast met m= 75 kg en een variantie van 5 kg2

In een van de liften van het bedrijf hangt een bordje met de tekst: "Maximaal 10 personen of 800 kg"
Op een zeker moment bevinden zich 10 medewerkers in deze lift. Wat is de kans dat de lift overbelast is?

groeten, Marc

Marc
Student universiteit - woensdag 2 maart 2005

Antwoord

Marc,
Zij X(i) het gewicht van de ide persoon en
S(10)=X(1)+X(2)+...+X(10).Dan is S(10) normaal verdeel met
m=10*75 kg en variantie is 10*5 kg2.Dus bereken de
P(S(10)800).
Dat moet wel lukken.

kn
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq