Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesische vergelijkingen

bepaal in een geijkte ruimte de vergelijking van het vlak Pa
gegeven: P(2,1,-1) a: x+24=-y-32=z+1
ik kan er niks van

giovan
3de graad ASO - woensdag 2 maart 2005

Antwoord

Hallo,

Zoals in je vorige vraag (en bijbehorend antwoord) werd aangetoond kan je de vergelijking van een vlak vinden door het uitwerken van een determinant.

Zie onderstaande link voor je vraag.

Je hebt hierbij dus 2 punten nodig en een richtingsvector.
Een punt heb je al, en een rechte. Als je de rechte in deze vorm brengt:
(x-x1)/a = (y-y1)/b = (z-z1)/c
Dan ligt het punt (x1,y1,z1) op die rechte (dit is je 2e punt) en dan is (a,b,c) een richtingsvector.

Wel opletten met tekens e.d., je moet de vgl van je rechte eerst in die standaardvorm brengen vooraleer je die coördinaten zo kan 'aflezen'.

mvg,
Tom

Zie Vergelijking v/e vlak

td
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq