Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe teken je een webgrafiek?

Je hebt een recurrente formule. Daarvan weet je de a(0), want die is gegeven (bijvoorbeeld a(0)=1) en als de formule bijvoorbeeld:
a(n+1)=1/4 + a(n) is. Hoe teken je van die uitkomsten, die rij een webgrafiek en wat is dan de betekenis van de x-as en die van de y-as.( wat komt bij de twee assen te staan)

Alvast bedankt!

Hans R
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 31 mei 2002

Antwoord

Je hebt hier te maken met de recurrente formule:
a(n+1)=1/4+a(n)
Deze teken ik in een assenstelsel als:
f:y=1/4+x
Hierin teken ik ook de lijn y=x.

q3473img1.gif

Ik start met x=1 en teken een lijntje naar de functie f. Dan draai ik x en y om (m.b.v. de lijn y=x), mijn 'y' wordt dan weer de 'x'. Dit is het eerste horizontale lijnstukje. Dan teken ik weer lijntje naar f. Enzovoort...

WvR
zaterdag 1 juni 2002

©2001-2024 WisFaq