Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bedrijfscalculatie

Ik heb een som opgekregen en ik kom er echt niet uit.

In een onderneming wordt de verkoopprijs gevonden door de inkoopprijs te verhogen met 20%
De inkoopprijs is € 340,=
A bereken de verkoopprijs
b. druk de brutowinst in percentage uit van de verkoopprijs

De brutowinst bedraagt 20% boven het honderd van de verkoopprijs

c. Met hoeveel procent van het honderd komt dit overeen?

Mijn probleem zit hem vooral in vraag C.

Kun je me deze voordoen en uitleggen, zodat ik de volgende sommen wel begrijp?

Dank je,
Lajla

lajla
Iets anders - woensdag 2 maart 2005

Antwoord

Lajla,
Verkoopprijs=1,20*340=408.Brutowinst is 68, dit is
(68/408)*100%=16,67% van de verkoopprijs.
De brutowinst is ook (20/120)*verkoopprijs=68.
vraag c: p% van het honderd is p/100.Dus de vraag is voor welke p is p/100= 20/120.Dus voor p=16,67%.
Hopelijk zo duidelijk.
Groetend,

kn
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq