Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inductie met twee variabelen

Ik moet het volgende bewijzen met inductie:
voor elk natuurlijk getal n en elke x ongelijk aan 1

1 + x2 + ...+ x^n = (1 - x^(n+1))/(1-x)

Te beginnen met het basisgeval. Moet ik dan voor beide variabelen een waarde kiezen die niet vast staat? Zo ja, hoe dan verder te gaan.
Moet ik dan zowel x = x+1 als n = n+1 invullen?

Judith
Student universiteit - woensdag 2 maart 2005

Antwoord

dag Judith,
Nee, alleen n is een natuurlijk getal, dus alleen voor n moet je de inductie toepassen.
Je moet dan aantonen dat de inductiestap voor elke x¹1 waar is.
groet,

Anneke
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq