Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samengestelde interest

Welk kapitaal dat uitstaat tegen 7% samengestelde interest per jaar, levert in 20 jaar €34.436,26 aan interest op?
Dit is de enige vraag bij het even niet meer weet wat en hoe te gebruiken.
Alvast bedankt,
Norm

Norman
Student hbo - dinsdag 1 maart 2005

Antwoord

Stel het beginkapitaal = k.

De algemene formule is
K = k.(1.07)20
met K = eindkapitaal en k = beginkapitaal.

Dan is :
K = k + 34.436,26 = k.(1.07)20

Hieruit volgt k = 12.000

LL
dinsdag 1 maart 2005

©2001-2024 WisFaq