Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lastige hoekjes

Ik heb de formule al enigzins vereenvoudigt maar ben er nog niet uit. De formule is als volgt:
(m - 2,4) * 2 - 1,08 = 90,545 sin(90 - a) + 2 sin(a)

Het is de bedoeling dat ik voor m een waarde in kan vullen waarmee ik een hoek a terugkrijg in graden. Is hier een oplossing voor? Help, Help.....

Groeten Joël

Joël S
Student hbo - dinsdag 1 maart 2005

Antwoord

dag Joël

Je kunt gebruikmaken van de formule
sin(90°-a) = cos(a)
Je hebt dan rechts een uitdrukking staan in de vorm:
A·cos(a) + B·sin(a).
Deze uitdrukking kun je herschrijven tot
Ö(A2+B2)·cos(a-f)
waarbij tan(f) = B/A
Lukt dat dan verder?
succes,

Anneke
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq