Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesische vergelijkingen

In een geijkte ruimte geeft men:
A(1,2,-1); a:x-2/3= y+1/2= z-3 ; a:2x-3y+z+5=0
Bepaal het stel coordinaten van een punt B op a zo dat het hoekpunt C van het parallellogram OACB in het vlak a

IK snap er niet zo veel van
please help

robert
3de graad ASO - dinsdag 1 maart 2005

Antwoord

dag Roberto,

De eerste stap zou kunnen zijn: schrijf de rechte a in parametervorm, zodat je de coördinaten van B met één parameter l kunt weergeven.
Nu geldt: vector OC is gelijk aan vector OA plus vector OB, zodat je ook de coördinaten van het punt C met diezelfde parameter l hebt.
Nu moet punt C in vlak a liggen, waarmee je de waarde van l kunt berekenen, en daarmee dus de coördinaten van B.
Zou dat lukken?
succes,

Anneke
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq