Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sparen en aflossen

L= maandelijkse inleg
r=0.5% per maand
n=180 maanden
B=100.000

Stel een differentievergelijking op waarin Kn het gespaarde kapitaal na n maanden is. Druk Kn uit in L en n en gebruik K180=100.000 om L in gehelen nauwkeurig te berekenen.

Ik heb geen idee hoe ik dit kan bereken!

Melvin
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2005

Antwoord

Melvin,
K(n+1)-1,005K(n)=0,n=0,1,2...en K(0)=L.
Dit is alles.
Succes.

kn
dinsdag 1 maart 2005

Re: Sparen en aflossen

©2001-2024 WisFaq