Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kettingregel primitieve functie

        -2
f(x)= -----------
(1-x)
Hoe kan je deze oplossen mbv de kettingregel
ik kom steeds op 2(1-x) en het antwoord boek geeft
4(1-x), wat doe ik fout?

Peter
Student hbo - vrijdag 31 mei 2002

Antwoord

Schrijf de functie als f(x) = -2.(1-x)-1/2.
De primitieve moet je dus zoeken in de categorie
F(x) = a.(1-x)1/2.
Als je dit weer differentieert krijg je:
F'(x) = 1/2.a.(1-x)-1/2.-1
Het getal -1/2.a moet nu gelijk gesteld worden aan -2 (het getal dat in f(x) staat).
Conclusie: a = 4, zoals in het antwoord te lezen is.
Ik kan niet helemaal doorgronden waar je de fout in gaat, maar als je je eigen antwoord eens differentieert, dan zie je dat je niet goed uitkomt.

MBL
vrijdag 31 mei 2002

©2001-2024 WisFaq