Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking of een tabel

Hallo, ik heb een som waar ik niet uit kan komen
In een recept staat dat je 400 gram bloem nodig hebt om 24 koekjes te bakken. Hoeveel koekjes kun je met 350 gram bloem bakken? Ik denk dat het met een tabel makkelijker gaat... Ik hoop dat julie me hier snel mogelijk mee kunnen helpen. Alvast bedankt!```

jarko
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 27 februari 2005

Antwoord

Het kan op verschillende manieren. Laten eerst eens een tabel proberen:


Dus... met 350 gram kan je 21 koekjes bakken.

Met een vergelijking kan het natuurlijk ook...

Er geldt: aantal koekjes=24/400ˇbloem=0,06ˇbloem

Dus met 350 gram bloem kan je 0,06ˇ350=21 koekjes bakken... dat kan dus ook. 't Is maar wat je handiger vindt...

Zie ook Vergelijkingen of een tabel?

WvR
zondag 27 februari 2005

©2001-2024 WisFaq