Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34617 

Re: Integraal

Hallo

Zo was ik ook begonnen, maar ik zat vast op het moment dat ln2x afgeleid moest worden. Nu zie ik dus dat 2ln(x)·1/x de afgeleide van ln2x is, maar wat is de redenering hierachter?

Bedankt

Joke

Joke
3de graad ASO - zondag 27 februari 2005

Antwoord

ln2x=(ln(x))2 (maar dat wist je hoop ik al)
Dus dan gebruik je de kettingregel om (ln(x))2 te differentieren.
Eerst 2×ln(x), maar dan nog vermenigvuldigen met de afgeleide van ln(x), en die is 1/x.

Dus
d/dxln2(x)=2ln(x)×d/dxln(x)=2ln(x)×1/x

hk
zondag 27 februari 2005

©2001-2024 WisFaq