Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Epsilon-delta definitie

Als
lim f(x)=3 dan bestaat er steeds een interval <1-d,1+d> met d is
     x ®1
een element van de verzameling van de reële getallen buiten 0, waarin f(x) de waarde 2,9 niet aanneemt. Hoe kun je dit bewijzen?
(Al op voorhand bedankt!!)

Marijk
3de graad ASO - zondag 27 februari 2005

Antwoord

Volgens de definitie:

f(x) heeft bij x=a een limiet als er bij iedere van te voren gekozen e>0 een d>0 te vinden is, met de eigenschap:

  1. 0<|x-a|<d Þ |f(x)-b|<e
  2. Notatie: lim f(x)=b
                x®a

In dit geval: kies e0,1 en je bent er al!

WvR
zondag 27 februari 2005

©2001-2024 WisFaq