Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Heey

Zouden jullie mij op weg kunnen helpen met de integraal van (3^x)dx/wortel(1-9^x) en de integraal van (4x)dx/(4x^4+1)?

Heel erg bedankt!

Maya

Maya
3de graad ASO - zondag 27 februari 2005

Antwoord

Voor die eerste zou je er eens aan kunnen denken 9^x te schrijven als (3^x)^2.
Je hebt dan (3^x)dx/wortel(1-(3^x)^2)
Een substitutie u=3^x zou je dan tot een oplossing moeten brengen.

Bij die tweede zou je aan een substitutie als u=x^2 of u=2x^2 kunnen denken.

hk
zondag 27 februari 2005

©2001-2025 WisFaq