Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3444 

Re: Driehoeksmeting

We zijn geloof ik een heel eind gekomen maar we lopen vlak voor het einde vast: Wat we tot nu toe hebben gedaan:
A levert op na ontbinding: x2+y2-2x-2y-34=0
B: x2+y2-16x-4y-52=0
C: x2+y2-2x-18y+57=0
A-B : 14x - 2y- 18=0
B-C :-14x +14y-109=0
--------------
12y-91=0
y=7.583
Als we y in de eerste vergelijking van A zetten dan:
x2-2x+57.4564-15.166-34=0
x2-2x=-8.2904
Wortelfunctie gebruiken
herleiden op nul : x2-2x+8.2904=0
a=1, b=-2 c=8.2904
x1,2 = 2 +/- WORTEL 4-4򈚘.2904
--------------------------
2
dit levert een negatief getal onder de wortel. Oeps
Kunt U ons vertellen waar wij in de fout zijn gegaan in de berekening?

alvast bedankt voor jullie reactie

hans g
Leerling mbo - vrijdag 31 mei 2002

Antwoord

Ik zei al "als dat maar goed gaat". Als je een tekening maakt kan je zien wat er mis gaat:

q3462img1.gif

Wat is nu het snijpunt van deze drie cirkels?
Dat gaat dus niet... vandaar. Maar de methode op zich is wel goed...

WvR
vrijdag 31 mei 2002

©2001-2024 WisFaq