Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Continuiteit

Voor de functie f is f(x) gegeven en een interval (a,b). In welke gevallen bereikt f(x) voor xÎ(a,b) alle waarden tussen f(a) en f(b)?
de functie is gegeven : f(x)= x2-x../..x. Met interval V=(1,-1)
Dit heb ik :
f(-1)=-2
f(1)=0
voor x¹0:f(x)=x-1
f(v)= (-2,0)/{-1}
dit is alles wat ik heb. Nu moet ik weten als de stelling tussen de waarden is voldaan

giovan
3de graad ASO - zaterdag 26 februari 2005

Antwoord

Hallo,

Zoals je zelf opmerkt is deze functie identiek aan de functie x-1, afgezien van het punt x = 0.
De functie (x2-x)/x is continu voor alle waarden van x Î\{0}. Enkel in 0, dit punt is een pool van de noemer, heb je een perforatie (dat punt is als het ware "uit de grafiek" genomen).
De functie is dus discontinu in x = 0, verder volledig continu in dat interval.

mvg,
Tom

td
zaterdag 26 februari 2005

©2001-2024 WisFaq