Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentieel vraagstuk

Halo, ik heb een vraagje :
een bacterie colonie groeit exponentieel :
bij tijd in uren = 3 = bacterieën = 6000
bij tijd = 8 = bacterien = 13000

bepaal de groeifactor per uur. Ik geraak er hier niet goed uit kunnen jullie me helpen?
bedankt, winny

winny
3de graad ASO - donderdag 24 februari 2005

Antwoord

De totale groeifactor over 5 uur is niet zo'n probleem.
Per uur is de groeifactor dan de vijfdemachts wortel uit die totale groeifactor. Dat moet dan toch wel lukken lijkt mij.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 24 februari 2005

©2001-2024 WisFaq