Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partial fractions dv

Beste iedereen

Het gaat om de volgende dv:

dr/((r(1-r^2))=dt

Hoe kom je door gebruik te maken van partial fractions (linkerkant)op:

r=1/(wortel(1+c0e^-2t))

Groeten Joshua

joshua
Student hbo - woensdag 23 februari 2005

Antwoord

Joshua,
1/(r(1-r2))=A/r+B/(1-r)+C/(1+r).Nu A,B en C bepalen.
Dit geeft A=1, B=1/2 en C=-1/2.nu beide leden integreren en de zaak fatsoeneren.
Groetend,

kn
woensdag 23 februari 2005

©2001-2024 WisFaq