Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34309 

Re: Logaritmen bij een exponenti-ele vergelijking

Maar dan krijg ik een derdegraads vergelijking, kan het niet simpeler met logaritmen?

winny
3de graad ASO - maandag 21 februari 2005

Antwoord

De haakjes links moet je niet uitwerken...
Haal in
y2(y - 5) = 4y - 20
rechts 4 buiten haakjes, dan krijg je een vergelijking van het type A·B = C·B
Dus A = C OF B = 0
Nu jij weer verder...

Ik ben bang dat het niet anders kan...

dk
maandag 21 februari 2005

©2001-2024 WisFaq