Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Netto Contante Waarde

Een bedrijf overweegt 950.000 euro te investeren
De cashflows aan het einde van het jaar zijn als volgt:

jaar 1 320.000
jaar 2 380.000
jaar 3 510.000
jaar 4 388.000

Ik zou graag willen weten hoe ik dit moet berekenen.
Wat ik zelf heb gedaan is op de Texa Ti-83 een lijst gemaakt met de cashflows en dan vervolgens in het menu Finance gekozen voor npv

Hier heb ik dan vervolgens npv(10, 950.000, L4) ingevuld.

(deze 10, is de rentevoet die ik zelf heb bedacht)

piet
Student hbo - maandag 21 februari 2005

Antwoord

Piet,
De netto contante waarde is de contante waarde van de kasstromen,contant gemaakt met een gegeven percentage, verminderd met de investering.Het percentage kan bepaald zijn door de vermogenskostenvoet van het bedrijf.Als deze 10% is ,is de
N.C.W=320/1,1+380/1,12+510/1,13+388/1,14-950=
=.....(*1000).
Zo duidelijk.

kn
maandag 21 februari 2005

©2001-2024 WisFaq