Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesische vergelijkingen

Gegeven in een geijkte ruimte:
A(x1,y1,z1,)
B(x2,y2,z2)
C(x3,y3,z3).
Bepaal het stel coordinaten van het vierde hoekpunt d van het parallellogram ABCD.
Dus AB = CD
dus B-A=D-C (dit zijn vectoren) hoe moet het nu verder

robert
2de graad ASO - zondag 20 februari 2005

Antwoord

Hallo,

Je bent goed op weg!
B-A = D-C = D = B-A+C

De optelling doe je dan gewoon voor elke component, dus de x-coördinaat van D is die van B-A+C etc.
= D(x2-x1+x3,y2-y1+y3,z2-z1+z3)

mvg,
Tom

td
zondag 20 februari 2005

©2001-2024 WisFaq