\require{AMSmath} Afgeleide Heb met de volgende som problemen mee:1 / a2-ax+x2heb 't als volgt uitgewerkt g'(x)=(a2-ax+x2)(0)-(1)(2a-a+2x) / (a2-ax+x2)2met de volgende regel f'(x)= v暉'-u暇' / v2ik kom dan op de volgende oplossing: g'(x)= -a-2x/(a2-ax+x2)2 terwijl volgens de oplossing het volgende uit moet komen a-2x / (a2-ax+x2)2ik snap het niet helemaal wat doe ik fout???bvd Paul Paul P Iets anders - zondag 20 februari 2005 Antwoord Hallo,Die a^2 is een constante die bij het afleiden dus nul wordt:g'(x)= (a2-ax+x2)(0)-(1)(-a+2x)/(a2-ax+x2)2= -(-a+2x)/(a2-ax+x2)2= (a-2x)/(a2-ax+x2)2groet pl maandag 21 februari 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Heb met de volgende som problemen mee:1 / a2-ax+x2heb 't als volgt uitgewerkt g'(x)=(a2-ax+x2)(0)-(1)(2a-a+2x) / (a2-ax+x2)2met de volgende regel f'(x)= v暉'-u暇' / v2ik kom dan op de volgende oplossing: g'(x)= -a-2x/(a2-ax+x2)2 terwijl volgens de oplossing het volgende uit moet komen a-2x / (a2-ax+x2)2ik snap het niet helemaal wat doe ik fout???bvd Paul Paul P Iets anders - zondag 20 februari 2005
Paul P Iets anders - zondag 20 februari 2005
Hallo,Die a^2 is een constante die bij het afleiden dus nul wordt:g'(x)= (a2-ax+x2)(0)-(1)(-a+2x)/(a2-ax+x2)2= -(-a+2x)/(a2-ax+x2)2= (a-2x)/(a2-ax+x2)2groet pl maandag 21 februari 2005
pl maandag 21 februari 2005
©2001-2025 WisFaq