Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie: Verdubbelings- en halveringsformules

na veel proberen kan ik de volgende opgave nog steeds niet oplossen...
cos4a = sin4a + cos2a
Zou je mij kunnen helpen en me alvast op weg kunnen brengen?

Fien
3de graad ASO - zondag 20 februari 2005

Antwoord

cos4a = sin4a + cos(2a)

cos4a - sin4a = cos(2a)

Het linkerlid is nu een verschil van 2 kwadraten.
Pas dus de gekende formule voor a2 - b2 toe.
Je ontdekt de goniometrische hoofdformule en de rest lukt dan wel.

LL
zondag 20 februari 2005

©2001-2024 WisFaq