Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken ik de diameter van een cirkel als ik de omtrek weet?

Hoe bereken ik de diameter van een cirkel als ik de omtrek weet?

dries
Iets anders - zondag 20 februari 2005

Antwoord

Beste Dries,
De formule voor de omtrek van een cirkel is: 2·r·p
Hierin is 'r' de straal van de cirkel. Er geldt verder:
2·r=d (d = diameter).
Ofwel de formule van de omtrek van een cirkel is:
p=O
Nu weet jij dus reeds die O (Omtrek) en wordt het dus beide kanten delen door p:
(d·p)/p=O/p
p/p=O/p
d·1=O/p
d = O/p

M.v.g.
PHS

PHS
zondag 20 februari 2005

©2001-2024 WisFaq