\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 138 Re: Formule van Cardano Hoe los je de volgende vergelijking op:x3-7x=6De vereenvoudigde formule van Cardano die werkt voor vergelijkingen zoals x3+mx=n gaat niet op als de "m" te negatief is Bert T Docent - zondag 20 februari 2005 Antwoord Dat klopt, bovengenoemde formule gaat over vergelijkingen van de vorm x3+mx=n (m,n0). Er zijn nog twee varianten (zie The Development of Algebra in the Renaissance).Als ik de formule van Formule van Cardano gebruik... gaat het toch wel goed (min of meer):Oplossen van x3-7x-6=0:Ondanks de complexe tussenantwoorden kom je toch bij de reële oplossing x=3 en dat is toch wel aardig...Maar ik zou nog maar eens wat verder zoeken in WisFaq op Cardano. Veel vragen, veel antwoorden en nog veel meer...Zie ook Formule van Cardano WvR zondag 20 februari 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je de volgende vergelijking op:x3-7x=6De vereenvoudigde formule van Cardano die werkt voor vergelijkingen zoals x3+mx=n gaat niet op als de "m" te negatief is Bert T Docent - zondag 20 februari 2005
Bert T Docent - zondag 20 februari 2005
Dat klopt, bovengenoemde formule gaat over vergelijkingen van de vorm x3+mx=n (m,n0). Er zijn nog twee varianten (zie The Development of Algebra in the Renaissance).Als ik de formule van Formule van Cardano gebruik... gaat het toch wel goed (min of meer):Oplossen van x3-7x-6=0:Ondanks de complexe tussenantwoorden kom je toch bij de reële oplossing x=3 en dat is toch wel aardig...Maar ik zou nog maar eens wat verder zoeken in WisFaq op Cardano. Veel vragen, veel antwoorden en nog veel meer...Zie ook Formule van Cardano WvR zondag 20 februari 2005
WvR zondag 20 februari 2005
©2001-2025 WisFaq