Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34066 

Re: Vectoren

Op mijn tekening zie ik dus echt geen snijpunt dat is eigenlijk het probleem. Als u de tekening doorstuurt kan ik het misschien begrijpen. Dank u.

giovan
3de graad ASO - zaterdag 19 februari 2005

Antwoord

Hallo giovanni,
Een plaatje is altijd leuk:

q34203img1.gif

Het vlak V door B, D en A’ Bevat ook de lijn A’, met M midden van grondvlak ABCD.
Deze lijn snijdt AC’ in het punt S dat we moeten hebben.
En dat AS precies het derde deel is van AC’ zie je als je de doorsnede ACC’A’ tekent.

q34203img2.gif

M’ is het midden van A’C’.
AS = ST omdat AM = AC en omdat A’ M evenwijdig is met CM’.
En op dezelfde manier is ST = TC’
Ik hoop dat het zo duidelijk is.

JCS
zondag 20 februari 2005

©2001-2024 WisFaq