Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het snijpunt van 2 grafieken

Hoe bereken je op een makkelijke manier de snijpunten van 2 grafieken (dus de punten waarop ze elkaar raken)?

Bijv bij de volgende 2 formules...
-2/3x+2 en x-1/5

groetjes

Liesje
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 18 februari 2005

Antwoord

Dag Liesje

Je twee formules zijn niet volledig.
De twee vergelijking zijn
y = -2/3x + 2 en y = x - 1/5

Wanneer de twee grafieken elkaar snijden zijn hun y-waarden gelijk. Dus stel
-2/3x + 2 = x - 1/5
en bereken de waarde van x.
De twee overeenkomstige y-waarden moeten dan uiteraard gelijk zijn.

LL
vrijdag 18 februari 2005

©2001-2024 WisFaq