Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsvergelijking en absolute waarden

Hallo,
Graag een oplossing voor de vgl:
(2x+7)2=|x2-1|
Komt dit neer op oplossen van:
4x2+28x+49=x2-1 en ook 4x2+28x+49=-x2+1
Voor de eerste heb ik dan :
3x2+28x+50=0 en oplossing (-14±Ö(196-150)/3.
De tweede is dan:
5x2+28x+48=0 en geen oplossing in R want Discr=196-2400
Is mijn redenering correct of niet??
Groeten

hl
Ouder - vrijdag 18 februari 2005

Antwoord

3x2+28x+50=0 eerst oplossen!
Vervolgens voldoen hiervan alleen die oplossingen waarvoor geldt x2-10 dus die oplossingen waarvoor x-1 of x1. Dat moet je strikt genomen nog wel even checken.

5x2+28x+48=0 vervolgens oplossen!
Hiervan zouden alleen die oplossingen voldoen waarvoor geldt x2-10 dus die oplossingen waarvoor -1x1.
Maar aangezien D0 is vind je hier in ieder gaval niets.

Met collegiale groet
JaDeX

jadex
vrijdag 18 februari 2005

©2001-2024 WisFaq