Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een derdegraads vergelijkingen oplossen

ik heb het al met de regel van horner geprobeerd maar dan weet ik niet hoe ik verder moet
kunnen jullie mij misschien helpen
4x3+8x2-x-2 = 0
als ik de regel van horner toepas heb ik een rest van 9
hoe moet ik dan verder
of gebruik ik de verkeerde methode??
help me het is voor een taak voor morgen

herman
Overige TSO-BSO - donderdag 17 februari 2005

Antwoord

Vera,soms kan het eenvoudiger:
4x3+8x2-x-2=4x2(x+2)-(x+2)=(x+2)(4x2-1)=0.
Nu moet het wel lukken.
Groetend,

kn
donderdag 17 februari 2005

©2001-2024 WisFaq