\require{AMSmath} Integraalrekening Hallo,Kunt mij laten zien hoe ik het volgende moet bepalen:ò(R2r-r3)dr = 1/4R4Ik weet wel dat integreren van R3 dan 1/4R4 levert.Alvast bedankt,Richard Richar Student hbo - woensdag 16 februari 2005 Antwoord Dag Richard,De integraal van een som is de som van de integralen,dus:ò(R2r-r3)dr = ò(R2r)dr - òr3dr.En dit verder uitrekenen levert dan R2/2r2 - 1/4r4 + C.Merk op dat hier r de variabele was waarnaar we moesten integreren (dr) en niet R. R kan je beschouwen als een constante. av donderdag 17 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Kunt mij laten zien hoe ik het volgende moet bepalen:ò(R2r-r3)dr = 1/4R4Ik weet wel dat integreren van R3 dan 1/4R4 levert.Alvast bedankt,Richard Richar Student hbo - woensdag 16 februari 2005
Richar Student hbo - woensdag 16 februari 2005
Dag Richard,De integraal van een som is de som van de integralen,dus:ò(R2r-r3)dr = ò(R2r)dr - òr3dr.En dit verder uitrekenen levert dan R2/2r2 - 1/4r4 + C.Merk op dat hier r de variabele was waarnaar we moesten integreren (dr) en niet R. R kan je beschouwen als een constante. av donderdag 17 februari 2005
av donderdag 17 februari 2005
©2001-2024 WisFaq