Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Hallo,

Ik moet het volgende funtievoorschrift ontbinden in factoren. Alleen snap ik echt niet hoe dit moet.
Zouden jullie mij kunnen helpen?

Het funtievoorschrift:

g(x)= x2- x - 12

Alvast bedankt,
Ella

Ella
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 februari 2005

Antwoord

Beste Ella,

Voor het ontbinden in factoren zijn er vele formules, truukjes en rekenregels.
Vergelijking van de 2e graad, zoals deze, hebben ook een 'algemene methode' om de oplossingen te vinden. Aan de hand daarvan kan je dan ook de ontbinding bepalen.

Als de vergelijking van de vorm ax2 + bx +c = 0 is en de discriminant (D = b2 - 4ac) is niet negatief dan worden de oplossingen gegeven door:
x = (-b +/- ÖD)/2a

Voor meer informatie over het ontbinden zelf kan je een kijkje nemen op onderstaande link.

Kom je er dan aan uit?

mvg,
Tom

Zie Ontbinden in factoren

td
dinsdag 15 februari 2005

©2001-2024 WisFaq