Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31678 

Re: Laplace getransformeerde

Ik kom niet uit het partieel integreren. Heb genomen van t=0 naar t=oneindig.

Vriendelijke groet.

Ps de regels van partieel integreren staan in mijn boek; alleen toepassen op deze situatie lukt mij niet.

joshua
Student hbo - dinsdag 15 februari 2005

Antwoord

Joshua,
Laten we het dan maar niet partieel doen.We kijken eerst naar (alle integralen zijn voor t=0 naar t=¥)
F(s)=òe^(2a-s)tdt=1/(s-2a) voor 2as.Nu is
F'(s)=ò-te^(2a-s)t dt= -1/(s-2a)2 en
F''(s)=òt2e^(2a-s)t dt=2/(s-2a)3, en dit is wat je moest hebben.
Groetend,

kn
woensdag 16 februari 2005

©2001-2024 WisFaq