Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule omzetten

Hallo,

Kunt u mij laten zien waarom (sw)+w = w(s+1).

Hier nog een vergelijking: (A*B0)+(C*D0) = (A*B1)+(C*D1)
Hieruit kan men afleiden: (C*D0)/(C*D1) = (A*B1)/(C*D0)+1

Hoe kan ik het bovenstaande het beste aanpakken en zijn er hier ook regels voor?

Alvast bedankt,

Richard

richar
Student hbo - zondag 13 februari 2005

Antwoord

Beste Richard,

De eerste is gewoon een kwestie van ontbinden in factoren.
In de uitdrukking sw+w is de factor w immers gemeenschappelijk in beide termen, het buitenbrengen van deze factor geeft w(s+1).
Er zijn ook bepaalde formules voor het ontbinden in factoren, die vind je zeker op WisFaq.

Die tweede lijkt me niet helemaal te kloppen, volg even mee:
AB0 + CD0 = AB1 + CD1
= CD0 = AB1 + CD1 - AB0
= CD0 = AB1 - AB0 + CD1
= CD0 = A(B1-B0) + CD1
= CD0/(CD1) = A(B1-B0)/(CD1) + CD1/(CD1)
= CD0/(CD1) = A(B1-B0)/(CD1) + 1

Het enige verschil dat ik uitkom is dat ik een factor A(B1-B0) heb ipv enkel AB1

Ik weet niet waar ze precies voor staan in je formule, misschien mag je ze zo samennemen?

mvg,
Tom

td
zondag 13 februari 2005

©2001-2024 WisFaq