Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Is sin(x)cos(x)=sin(2x)?

Hallo ik had ooit zoiets gehoord dat sin(x).cos(x)=sin(2x)
maar ik weet het niet meer zeker. Klopt dit? En ALS het klopt kunt u het bewijzen.
Alvast bedankt

Appie
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 februari 2005

Antwoord

Dit klopt niet.
Juist is :
sin(2x) = 2.sin(x).cos(x)

Dit volgt uit de somformule :
sin(x+y) = sin(x).cos(y) + cos(x).sin(y)
(Stel y=x)

LL
vrijdag 11 februari 2005

©2001-2025 WisFaq