\require{AMSmath} Differentiaalrekening Hallo, Ik zit met het volgende probleem, gegeven twee formules: k=-(1/v)*(dv/dp) en p*V=n*r*T Nou moet ik uit bovengenoemde formules het volgende wiskundig aan tonen: k=1/p Ik heb namelijk geen flauw idee hoe ik een dergelijke som moet aanpakken. Als u mij de stappen hiervan wilt laten zien graag. Alvast bedankt, Richard Richar Student hbo - donderdag 10 februari 2005 Antwoord Beste Richard, pV = nRT = V = nRT/p dV/dp = d(nRT/p)/dp = -nRT/p2 De vetgedrukte uitdrukkingen nu substitueren in: k = -(1/v)*(dV/dp) = k = -1/(nRT/p) * (-nRT/p2) = k = 1/p mvg, Tom td donderdag 10 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik zit met het volgende probleem, gegeven twee formules: k=-(1/v)*(dv/dp) en p*V=n*r*T Nou moet ik uit bovengenoemde formules het volgende wiskundig aan tonen: k=1/p Ik heb namelijk geen flauw idee hoe ik een dergelijke som moet aanpakken. Als u mij de stappen hiervan wilt laten zien graag. Alvast bedankt, Richard Richar Student hbo - donderdag 10 februari 2005
Richar Student hbo - donderdag 10 februari 2005
Beste Richard, pV = nRT = V = nRT/p dV/dp = d(nRT/p)/dp = -nRT/p2 De vetgedrukte uitdrukkingen nu substitueren in: k = -(1/v)*(dV/dp) = k = -1/(nRT/p) * (-nRT/p2) = k = 1/p mvg, Tom td donderdag 10 februari 2005
td donderdag 10 februari 2005
©2001-2024 WisFaq