Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdegraadsvergelijkingen

substistueer z=x-(b/3a) in az3+bz2+cz+d=o ??
ik heb al honderd keer geprobeerd om het uit te zoeken maar het lukt niet

k
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 februari 2005

Antwoord

De bedoeling is waarschijnlijk:
a·(x-b/3a)3 + b·(x-b/3a)2 + c·(x-b/3a) + d = 0 uitwerken en kijken wat er links van het = teken wegvalt. Dat is een kwestie van stug doorrekenen. Erg moeilijk is dat niet.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 9 februari 2005

©2001-2024 WisFaq