Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Isolijnen

We hebben een formule voor de leesbaarheid van teksten. De formule is:
G = 206,84 - 77 x W - 0.93 x Z

G = leesbaarheid
W = gemiddeld aantal lettergrepen per woord
Z = gemiddeld aantal woorden per zin

Nou willen we de isolijnen in een grafiek zetten, de grafiek lukt wel (we hebben y-as W en X-as Z). Maar de isolijnen lukken niet zo goed. Ze lopen namelijk niet evenwijdig aan elkaar.

Alvast bedankt groetjes Lau en Liset

Lisett
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 februari 2005

Antwoord

Voor een isolijn moet je voor G een bepaalde waarde kiezen bijvoorbeeld G=100. Merk op dat waarden boven de 130 zinloos zijn omdat W altijd boven de 1 zal liggen.
G=100 levert de isoleesbaarheidslijn 100=206,84-77W-0,93Z. Dat kun je omschrijven naar 77W + 0,93Z = 106,84. Deze zet je in je grafiek met daarbij G=100
G=50 levert de isoleesbaarheidslijn 50=206,84-77W-0,93Z. Dat kun je omschrijven naar 77W + 0,93Z = 156,84. Deze zet je in je grafiek met daarbij G=50
Wanneer je dat goed doet zal je zien dat deze isoleesbaarheidslijnen toch echt evenwijdig zijn.

Even proberen dus, zou dat zo lukken? Zo niet dan horen we het wel weer.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 9 februari 2005

©2001-2024 WisFaq