Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek van een eerstegraadsfunctie

Hallo

In een opdracht zijn er drie grafieken gegeven:
1) een kort lijnstukje dat de Y-as snijdt
2) 2 lijnstukjes die samen de letter V vormen en de Y-as 1 x snijden en de x-as 2x
3) een rechte door de oorsprong, die een knak (gekraakt) heeft in de oorsprong.

De verklaring waarom die grafieken geen eerstegraadsfunctie voorstellen, is dit dan omdat het GEEN rechten zijn?

Bedankt

Evelie
2de graad ASO - woensdag 9 februari 2005

Antwoord

Eerste graadsfuncties zijn inderdaad rechte lijnen.
Het maakt daarbij niet uit of ze de X-as of de Y-as snijden.
Een functie x=2 snijdt alleen de Y-as,
Een functie Y=2 snijdt alleen de X-as.
Een functie x+y=1 snijdt zowel de x-as als de y-as

TvR
woensdag 9 februari 2005

©2001-2024 WisFaq