Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud slang

Ik wil de inhoud van een stuk infuusslang berekenen.
De interne diameter wordt weergegeven als 3x4.1 mm Wat bedoelt men hiermee? Hoe weet ik nu wat de straal is?
En hoe kan ik dan uitrekenen hoeveel ml vloeistof in 1 cm slang zit?

Misschien een domme vraag maar wiskunde was nooit mijn sterkste vak........

Lydia
Ouder - woensdag 9 februari 2005

Antwoord

De (binnen) doorgang van de infuusslang is naar alle waarschijnlijkheid ellipsvormig. Het gaat er nu om om de opppervlakte van de opening te berekenen. Dan heb je de formule van de oppervlakte van een ellips nodig.
q33794img1.gif
De algemene formule hiervoor is: Opp K van ellips = $\pi$·a·b
In jouw geval is a=2,05 mm (de helft van die 4,1) en b=1,5 mm.
De oppervlakte is $\pi$·2,05·1,5=9,66 mm2.
In 1 cm slang zit dan 96,6 mm3 vloeistof = 0,0966 cm3 = 0,0966 ml

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 9 februari 2005

Re: Inhoud slang

©2001-2024 WisFaq