Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule herleiden/verklaren

Ik zit in 6VWO en ik moet een formule verklaren, maar het wil maar niet lukken. Hopelijk kan ik hier een antwoord op mijn vraag krijgen. Hieronder staat de formule en waar ik het naartoe moet herleiden. Ik moet duidelijk kunnen beschrijven hoe dit in zijn werk is gegaan.

In formulevorm: I1 / I2 = [ R1 / R2 ]^n
Hieruit volgt: n = log I1 – log I2 / log R1 – log R2

Alvast bedankt!
Groetjes, Manouk

Manouk
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Gebruik de formules :

log(a.b) = log(a) + log (b)
log(a/b) = log(a) - log(b)
log(an) = n.log(a)

LL
dinsdag 8 februari 2005

©2001-2025 WisFaq