Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met breuk

Hallo,
Ik kom niet uit de volgende integralen:

1.0ò1 (x2+x+Ö(x+1))/(x+1) dx

2.1òb ((x+b)/(x+c) +d/x) dx

Jakob
Student universiteit - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

1)
x2+x+Ö(x+1)/(x+1)=
x(x+1)/(x+1)+Ö(x+1)/(x+1)=
x+1/Ö(x+1).


2)(x+b)/(x+c)=
(x+c+b-c)/(x+c)=
1+(b-c)/(x+c)

hk
dinsdag 8 februari 2005

©2001-2024 WisFaq