Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte

voor een opdracht moet ik de minimale waarde van de lasnaad van een literblik moet berekenen.gegeven:
A (totale oppervlakte)= 2pr2+ (2000/r)

ik snap dat (2pr2) het grondvlak keer 2 (onder en boven kant van het blik) is.
als ik zelf een formule zou moeten geven zou ik verder gaan met +(2pr·hoogte
zij doen dat echter niet en maken 2000/r

hoe zijn zij hierop gekomen?

hoop op een antwoord want mijn denkkracht is op,
mike

mike k
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Je formule klopt: A = 2pr2 + 2prh.
Er is echter gegeven dat het een literblik is, dus:
V = pr2h = 1 liter = 1000cm3 (blijkbaar wordt er in centimeter gewerkt, aan je vraagstelling te zien).
Los hier h uit op: h = 1000/(pr2)
En vul deze dan opnieuw in in je uitdrukking voor A, je zal merken dat dan inderdaad die A wordt uitgekomen...

Groeten,
Christophe.

Christophe
dinsdag 8 februari 2005

 Re: Oppervlakte 

©2001-2024 WisFaq