Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Buigpunten

Ik moet van de volgende functie berekenen waar hij convex is en de mogelijke buigpunten geven:
x/(1+x2)

op de een of andere manier wil dit maar niet lukken

mariek
Student universiteit - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Hi Marieke,

Convexiteit en buigpunten heeft alles te maken met de tweede afgeleide. Als ik die uitreken kom ik op:
(2x3-6x)/(1+x2)3
Je hebt de nulpunten nodig voor de buigpunten, en het tekenonderzoek voor de convexiteit.
Nulpunten: teller = 0 als x = 0 of x2 = 3, dus dat zijn drie punten.
Teken: de noemer is strikt positief, de teller heeft als verloop:
- 0 + 0 - 0 +

Dus heb je voor de convexiteit:
Ç bgpt È bgpt Ç bgpt È

Groeten,
Christophe.

Christophe
dinsdag 8 februari 2005

©2001-2024 WisFaq