\require{AMSmath} Integreren door splitsing Ik heb problemen met volgende onbepaalde integralen: ò[(x2+2)/(x2+1)]dx Keer op keer heb ik problemen met zo'n opgave waar er een som in de noemer staat. Hoe kan ik dat oplossen? Ik kon enkel de volgende stappen uitvoeren: ò[(x2/(x2+1))+(2/(x2+1))]dx en ik weet dat 1/1+x2 = tanx maar wat moet ik met de teller aanvangen? Kan iemand me verderhelpen aub? Dank bij voorbaat! Vele vriendelijk groetjes, Veerle Veerle 3de graad ASO - maandag 7 februari 2005 Antwoord En als je nu eens schrijft: (x2+2)/(x2+1)=((x2+1+1)/(x2+1)=1+1/(x2+1)? En je dan afvraagt wat de primitieve is van 1/(x2+1). (En dat is niet tan(x)!) hk maandag 7 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb problemen met volgende onbepaalde integralen: ò[(x2+2)/(x2+1)]dx Keer op keer heb ik problemen met zo'n opgave waar er een som in de noemer staat. Hoe kan ik dat oplossen? Ik kon enkel de volgende stappen uitvoeren: ò[(x2/(x2+1))+(2/(x2+1))]dx en ik weet dat 1/1+x2 = tanx maar wat moet ik met de teller aanvangen? Kan iemand me verderhelpen aub? Dank bij voorbaat! Vele vriendelijk groetjes, Veerle Veerle 3de graad ASO - maandag 7 februari 2005
Veerle 3de graad ASO - maandag 7 februari 2005
En als je nu eens schrijft: (x2+2)/(x2+1)=((x2+1+1)/(x2+1)=1+1/(x2+1)? En je dan afvraagt wat de primitieve is van 1/(x2+1). (En dat is niet tan(x)!) hk maandag 7 februari 2005
hk maandag 7 februari 2005
©2001-2024 WisFaq