Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33637 

Re: Kans op total loss van een exclusieve auto

In het 1e geval: P(X=k)= 0,9996 en P(Xk)= 0,0004
wat wordt hier daarmee bedoeld en zo ook voor in het 2e geval?

Wat is het verschil tussen de antwoorden en maakt het wat uit?

groet, Jojo

Vijay
Student hbo - maandag 7 februari 2005

Antwoord

Er worden (bij het script) steeds 3 kansen berekend:
P(X=k), P(Xk) en P(Xk).

Voorbeeld
X:aantal kop bij het gooien met 10 munten
p=0.5
n=10


P(X=3): kans op precies 3 keer kop
P(X=3): kans op 0,1,2 of 3 keer kop
P(X3): kans op 4, 5, 6, 7, 8, 9 of 10 keer kop

Is dat een antwoord op je vraag?

WvR
maandag 7 februari 2005

©2001-2025 WisFaq