Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2e Orde DV

Om een vraagstuk te beantwoorden moet ik de volgende dv oplossen, na een jaar stage e.d. merk ik dat mijn wiskunde toch wel weer een beetje is weggezakt vandaar de vraag of iemand mij bij de onderstaande dv zou kunnen helpen.

d/dx(sin x dy/dx) + A sin x = 0

A is hierin een collectie constanten.

Alvast bedankt

RM
Student universiteit - zondag 6 februari 2005

Antwoord

Hoi Marten,

deze vergelijking is nauwelijks een differentiaal-vergelijking. y komt namelijk niet voor buiten de afgeleide, dus je kunt eenvoudigweg twee keer integreren. Oftewel (in een poging om slechts een hint te geven):
Noem f = sin(x) dy/dx, dan is df/dx = ...
Wat is dan dus f?
Vervolgens is dan dy/dx = f/sin(x), wat is dan dus y?
Met vriendelijke groet,

Guido Terra

gt
maandag 7 februari 2005

©2001-2024 WisFaq