Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Absolute waarde

Hallo

Ik zit aardig wat in de knoei met de volgende opgave:
|-5 + x| = 20
Je moet dus de waarde van x bepalen.

Ik dacht: |x|=y \Leftrightarrow ±x=y
Maar ik weet niet meer waarom dit de algemene regel is!
Want als ik een voorbeeld neem, dan klopt dit toch niet meer??:
|-12|=12 \Leftrightarrow -(-12) = 12 en +(-12)=12 -> -12=12??

Evelie
2de graad ASO - zondag 6 februari 2005

Antwoord

Beste Evelien,

De absolute waarde is altijd nul of positief. Dus in plaats van jouw regel moet je lezen

|x|=y \Leftrightarrow ±x=y en y\geq0.

Bovendien moet je ± lezen als + of -.

Dus eigenlijk

|x|=y \Leftrightarrow (x=y of -x=y) en y\geq0.

FvL
zondag 6 februari 2005

 Re: Absolute waarde 

©2001-2025 WisFaq