\require{AMSmath} Tabel met percentages Ik heb een vraagje over tabellen met percentages uitrekenen:Groep Aantal Soorten PercentageVissen 20.000 50%Amfibieen 2.000 5%Reptielen 6.000 15%Vogels 8.400 ?Zoogdieren 3.600 ?Totaal 40.000 100%Wat moet er worden ingevuld bij de vraagtekens? Jimmy Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 februari 2005 Antwoord Ik denk het percentage Vogels resp. het percentage Zoogdieren...Je kunt een percentage berekenen met:percentage = deel/totaal × 100%Controleer dat maar eens bij de Reptielen:percentage = 6000/40.000 × 100% = 15%Dus dan zal de rest ook wel lukken... WvR zondag 6 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een vraagje over tabellen met percentages uitrekenen:Groep Aantal Soorten PercentageVissen 20.000 50%Amfibieen 2.000 5%Reptielen 6.000 15%Vogels 8.400 ?Zoogdieren 3.600 ?Totaal 40.000 100%Wat moet er worden ingevuld bij de vraagtekens? Jimmy Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 februari 2005
Groep Aantal Soorten PercentageVissen 20.000 50%Amfibieen 2.000 5%Reptielen 6.000 15%Vogels 8.400 ?Zoogdieren 3.600 ?Totaal 40.000 100%
Jimmy Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 februari 2005
Ik denk het percentage Vogels resp. het percentage Zoogdieren...Je kunt een percentage berekenen met:percentage = deel/totaal × 100%Controleer dat maar eens bij de Reptielen:percentage = 6000/40.000 × 100% = 15%Dus dan zal de rest ook wel lukken... WvR zondag 6 februari 2005
WvR zondag 6 februari 2005
©2001-2024 WisFaq